Blog over glaswerkenBlog over glaswerken


Over ons

Blog over glaswerken

Hey, ik ben Jurgen. Ik heb in 2005 de zaak van mijn vader overgenomen. Het beroep van glazenmaker is sinds vorige generatie totaal anders geworden. Waar ze vroeger gewoon enkel of dubbel glas gingen plaatsen, moeten wij ons nu specialiseren in dubbel, driedubbel, inbraakpreventie, op maat of standaard afmetingen, en ga zo maar door. Daarnaast zijn wij echte ondernemers geworden en hebben heel wat administratie en wetgeving na te leven. Vandaar deze blog. Misschien kunnen we mekaar tips geven en dit mooie beroep met mekaar bespreken? Ikzelf geef al heel wat ervaringen mee. Ik wens jullie veel plezier bij het lezen!

Categorie├źn

Tags

Glaswerken: glas plaatsen

Glas plaatsen

Het laten plaatsen van glas bespaart u veel werk en is bovendien vaak inbegrepen bij een bestelling. De leveranciers komen bij u thuis met een speciale wagen, bepakt met handschoenen en veel kennis zullen zij het glas naadloos en accuraat invoegen in uw raamkozijn. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op De Glasspecialist.


Soorten glas

Dubbel-enkel of beveiligingsglas. Dit laatste glas is natuurlijk het meest geschikt in wijken die te kampen hebben met overvallen of wanneer er simpelweg waardevolle spullen beschermd moeten worden. Dit beveiligingsglas voorkomt een inbraak niet, maar vermoeilijkt het proces wel waardoor het voor de inbreker langer duurt. In deze periode kan hij opgemerkt worden of het opgeven. Beveiligingsglas is duurder dan normaal glas en al helemaal duurder dan enkelglas. 


Eco

Alle overheidsgebouwen zijn tegenwoordig wel voorzien van dubbelglas. Dit valt allemaal onder de nieuwe voorwaarden gesteld voor duurzaamheid en een groene toekomst. Om deze reden is het voor uw huis prijstechnisch gezien ook voordelig te kiezen voor dubbelglas. Enkelglas is namelijk slecht voor de isolatie en voor de beveiliging bovendien. Dubbelglas kost wat centjes extra, maar met de komst voor 3-dubbelglas voor de nieuwste eco vriendelijke appartementen in Nederland, zal weldra de prijs de komende jaren zakken. 


Glas plaatsen

Het is natuurlijk in geval van een bestelling het meest belangrijke de juiste afmetingen door te geven. En dat indien er twijfel is na te checken. Mocht er dan iets fout gaan, dan is de leverancier aansprakelijk en niet u. Zorg dus altijd voor een controle waarbij u kijkt of de gegevens goed zijn doorgekomen. Zo voorkomt u fouten tijdens de plaatsing (zoals een naad die niet goed aansluit) en dus kosten, mocht de leverancier daarover in discussie gaan. Glas plaatsen moet veilig gebeuren, zorg dus voor een lege ruimte om de plek waar het glas geplaatst wordt. 


Tips

Check altijd verschillende leveranciers. Het vergelijken van bedrijven kan u ten goede komen. Niet alleen prijstechnisch gezien, maar ook wat betreft de kwaliteit en garantievoorwaarden. Niet elk bedrijf hanteert namelijk dezelfde voorwaarden. Glas plaatsen is niet iets dat u zelf doet en dus moet u in de gaten houden of de leverancier kosten vraagt (bijvoorbeeld voorrijkosten voor een vrijblijvende offerte bij u thuis). De komende jaren zal de overheid meer gaan pushen omtrent regelgeving wat betreft de ecologische waarde van een huis. De waarde van het huis zal aan de hand daarvan mede door bepaalt worden. Voor het kopen en verkopen van een huis is het dus interessant om het soort glas in de gaten te houden. 3-dubbel glas kan zelfs een optie zijn.