Blog over glaswerkenBlog over glaswerken


Over ons

Blog over glaswerken

Hey, ik ben Jurgen. Ik heb in 2005 de zaak van mijn vader overgenomen. Het beroep van glazenmaker is sinds vorige generatie totaal anders geworden. Waar ze vroeger gewoon enkel of dubbel glas gingen plaatsen, moeten wij ons nu specialiseren in dubbel, driedubbel, inbraakpreventie, op maat of standaard afmetingen, en ga zo maar door. Daarnaast zijn wij echte ondernemers geworden en hebben heel wat administratie en wetgeving na te leven. Vandaar deze blog. Misschien kunnen we mekaar tips geven en dit mooie beroep met mekaar bespreken? Ikzelf geef al heel wat ervaringen mee. Ik wens jullie veel plezier bij het lezen!

Categorieën

Tags

Glaswerken: dubbel glas

Alle huizen verliezen warmte via de ramen. Het installeren van dubbel glas is een effectieve manier om jouw energierekening te verminderen en jouw huis warmer en stil te houden. Dubbel glas is gemaakt uit twee lagen glas die gescheiden zijn door een ruimte die een isolatiebarrière vormt. Deze ruimte kan worden gevuld worden met een zwaar inert gas, zoals Argon, Krypton of Xenon ofwel vacuüm getrokken worden. Dit laatste gebeurt tegenwoordig minder omdat er een uitstekende afdichting voor nodig is. Beide methodes zijn efficiënt en het is wetenschappelijk bewezen dat ze de R-waarde, de mate van thermische weerstand, verhogen. Vooraleer je investeert in dubbelglas zijn er een aantal vragen waarop je een duidelijk antwoord zou moeten hebben.

Wat is de tussenruimte tussen de lagen en welk type glas is het beste

Dubbele beglazing heeft twee lagen met een tussenruimte van ongeveer zestien millimeter. Het meest energiezuinig dubbel glas is glas met een lage emissiegraad. De emissiegraad geeft weer hoeveel energie er wordt uitgestraald als warmte. Het glas laat het zonlicht en de warmte binnendringen maar vertraagt de snelheid waarmee de hoeveelheid warmte weer kan vrijkomen. Dit glas heeft vaak een onopvallende coating van metaaloxide.

Wat houdt twee lagen glas op afstand?

Bij elk soort van dubbele beglazing worden de twee lagen van elkaar gehouden met een afstandshouders. Daarvoor gebruikt men materialen die weinig metaal bevatten, bekend als "warm edge"afstandshouders, om koudebruggen te vermijden.

Wat zijn de voordelen van het installeren van dubbel glas

Als je alle ramen voorziet van dubbel glas kun je, afhankelijk van de grootte en de vorm van jouw huis, tot ruim 200 euro per jaar besparen op de energierekening. De kosten en besparingen van dubbel glas zijn voor elke huis verschillend en zullen afhangen van de keuze van het materiaal voor de ramen en juiste plaatsing door een professional.
Jouw ecologische voetafdruk zal ook verminderen. Door het lager brandstofgebruik genereer je minder CO2 en zo draag je bij tot mogelijke oplossingen voor het probleem van de opwarming van de aarde.
Jouw huis zal veel comfortabeler aanvoelen omdat er minder warmteverlies is er daardoor minder koude plekken en minder tocht zal zijn. Naast de extra warmte in winter geniet je ook nog eens wat meer rust en stilte. Dubbel glas vermindert ook het ongewenst geluid van buitenaf.

Dubbel glas laten installeren

Bij het plannen van een installatie moet je weten wat de bouwvoorschriften zijn en moet je ervoor zorgen dat de ramen correct geïnstalleerd zijn en de voorschriften van de bouwindustrie voldoen.
Kijk voor een professional in dubbel glas eens op de site van Erkamp Glas voor Purmerend en omgeving.