Blog over glaswerkenBlog over glaswerken


Over ons

Blog over glaswerken

Hey, ik ben Jurgen. Ik heb in 2005 de zaak van mijn vader overgenomen. Het beroep van glazenmaker is sinds vorige generatie totaal anders geworden. Waar ze vroeger gewoon enkel of dubbel glas gingen plaatsen, moeten wij ons nu specialiseren in dubbel, driedubbel, inbraakpreventie, op maat of standaard afmetingen, en ga zo maar door. Daarnaast zijn wij echte ondernemers geworden en hebben heel wat administratie en wetgeving na te leven. Vandaar deze blog. Misschien kunnen we mekaar tips geven en dit mooie beroep met mekaar bespreken? Ikzelf geef al heel wat ervaringen mee. Ik wens jullie veel plezier bij het lezen!

Categorie├źn

Tags

Glaswerken: de glaszetter

Een glaszetter

Wanneer u al langer in een huis woont en u wilt bezuinigen op de energiekosten, kunt u de mogelijkheden die tot uw beschikking staan doornemen. Voordat u besluit wat u allemaal wilt gaan doen om dit te verwezenlijken, zou u een specialist kunnen benaderen. Hij kan aangeven wat er allemaal gedaan kan worden om het energieverbruik terug te dringen. Ook zal hij aan kunnen geven wat het allemaal oplevert als u bepaalde oplossingen aanpakt. Verder kan een specialist ook opmaken wat u allemaal bespaart als u dak, vloer, muren en ramen isoleert. U zult zien dat het warmteverlies via de ramen groot is wanneer er nog enkel glas staat. Het aanpakken van het glas voor een betere isolatie zal veel opleveren wat zich weer vertaald in lagere stookkosten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dit als eerste aan te pakken.


Vervangen van glas.

Het vervangen van enkel glas naar dubbel glas is gemakkelijk gezegd, maar niet zo eenvoudig om uit te voeren. U zou een aannemer in de arm kunnen nemen. Hij kan bekijken wat er gedaan moet worden om het glas te vervangen. De aannemer zal dan eerst alles inspecteren. Wanneer er nog enkel glas staat, bekijkt hij ook of de kozijnen nog gebruikt kunnen worden. Ze kunnen door de jaren heen zijn gaan rotten. Wanneer dat het geval is, zullen ook de raamkozijnen vervangen moeten worden. Dan vallen de kosten aanzienlijk hoger uit dan wanneer alleen het glas vervangen dient te worden. Wanneer alleen het glas vervangen wordt, kunnen de kozijnen intact blijven en zal men alleen het oude glas eruit moeten halen om de sponning uit te frezen. De sponning voor dubbelglas is dieper dan van enkel glas.


Offerte

Laat door meerdere aannemers een offerte maken. Indien de offertes binnen zijn, moet u eerst de onderlinge prijsverschillen bekijken. Neem niet op voorhand de goedkoopste, maar neem die aannemer waar u veel vertrouwen in heeft.


Werkzaamheden

Wanneer ook de kozijnen vervangen moeten worden, maakt de aannemer deze in de werkplaats. Indien de kozijnen klaar zijn, zal hij de raamkozijnen gaan vervangen. Het oude glas wordt verwijderd en de nieuwe kozijnen geplaatst. Omdat niet alle kozijnen op een dag geplaatst kunnen worden, zal hij ze tijdelijk afsluiten. Zodra alle raamkozijnen geplaatst zijn, is het tijd voor de glaszetter. De glaszetter heeft vooraf het dubbelglas al besteld. Dat moet precies passen. De glaszetter heeft bij het bestellen rekening gehouden dat er een paar millimeter speling is tussen het glas en het hout. Dat moet gebeuren in verband met het uitzetten van het glas als het warm wordt. Een glaszetter weet precies wat hij moet doen om problemen achteraf te voorkomen. Het plaatsen van glas kunt u het beste overlaten aan de glaszetter. Kijk bijvoorbeeld op DQ Glas voor een vakbekwame glaszetter voor Amsterdam en omgeving.