Blog over glaswerkenBlog over glaswerken


Over ons

Blog over glaswerken

Hey, ik ben Jurgen. Ik heb in 2005 de zaak van mijn vader overgenomen. Het beroep van glazenmaker is sinds vorige generatie totaal anders geworden. Waar ze vroeger gewoon enkel of dubbel glas gingen plaatsen, moeten wij ons nu specialiseren in dubbel, driedubbel, inbraakpreventie, op maat of standaard afmetingen, en ga zo maar door. Daarnaast zijn wij echte ondernemers geworden en hebben heel wat administratie en wetgeving na te leven. Vandaar deze blog. Misschien kunnen we mekaar tips geven en dit mooie beroep met mekaar bespreken? Ikzelf geef al heel wat ervaringen mee. Ik wens jullie veel plezier bij het lezen!

Categorieën

Tags

Je oude glas laten vervangen? Kies dan voor isolatieglas!

Woon je in een huis met slecht geïsoleerd glas? Of heeft jouw kantoorpand of bedrijfsgebouw glas in de kozijnen dat rammelt en tocht doorlaat? Dan is het natuurlijk hoog tijd om je glas te laten vervangen door een erkende glaszetter. Kies je ervoor om je glas te vernieuwen, dan is het belangrijk om voor kwalitatief goed isolatieglas te gaan. Tegenwoordig zijn er uitstekend isolerende glasplaten beschikbaar, zoals HR++ (dubbel glas) en HR+++ (driedubbel glas), die zorgen voor een perfecte isolatie. In dit artikel zetten we de voordelen op een rijtje van je huidige glas laten vervangen door beter isolerende glassoorten. Profiteer ervan en geniet binnenkort ook van de vele voordelen van isolatieglas!

Door je glas te laten vervangen kun je veel geld besparen

Hét ultieme voordeel van je glas laten weghalen en vervangen door isolatieglas, is de fikse besparing die je hiermee kunt realiseren. Je zult snel merken dat de stookkosten, zeker in het najaar en de winter, flink omlaag gaan. Om een voorbeeld te noemen: als je enkel glas laat weghalen en vervangen door HR++ glas, ligt de gemiddelde besparing op je energieverbruik jaarlijks al rond de 280 euro. Dat is een hoop geld. Kies je voor het nog beter isolerende HR+++ glas, dan kan jouw besparing oplopen tot zo'n 400 euro. Isolatieglas is dan ook een prima financiële investering. Zeker als je bij aankoop gebruik kunt maken van een gemeentelijke subsidieregeling en een deel van de kosten kunt terugkrijgen, verdien je de kosten die je gemaakt hebt snel weer terug. Financieel voordelig aan isolatieglas is in de derde plaats ook het feit dat jouw woning, kantoorpand of bedrijfsgebouw direct meer waard wordt. Panden met een goed energielabel zijn namelijk duurder dan vastgoed met een lager energielabel.

Meer comfort & goed voor het milieu

Kiezen voor isolerend glas betekent dat je binnenshuis direct meer comfort creëert. In de wintertijd kun je met HR++ of HR+++ glas de kou een stuk beter op afstand houden. Maar ook in de zomermaanden profiteer je flink als het om comfort en levenskwaliteit, omdat het minder warm in huis wordt: het isolatieglas houdt de warmte buiten de deur (en vooral buiten het raam).
Prettig aan isolerende glassoorten is verder ook dat ze niet alleen thermisch isoleren, maar ook geluiden van buiten en binnen dempen. Isolatieglas heeft dus ook akoestische voordelen: van verkeerslawaai of schreeuwende kinderen heb je met isolatieglas een stuk minder last.
Ten slotte is gebruikmaken van isolerend glas natuurlijk een goede keuze als je om het milieu en klimaat geeft. Door de betere isolatie stook je minde en draag je bij aan een verlaging van de CO2-uitstoot.