Blog over glaswerkenBlog over glaswerken


Over ons

Blog over glaswerken

Hey, ik ben Jurgen. Ik heb in 2005 de zaak van mijn vader overgenomen. Het beroep van glazenmaker is sinds vorige generatie totaal anders geworden. Waar ze vroeger gewoon enkel of dubbel glas gingen plaatsen, moeten wij ons nu specialiseren in dubbel, driedubbel, inbraakpreventie, op maat of standaard afmetingen, en ga zo maar door. Daarnaast zijn wij echte ondernemers geworden en hebben heel wat administratie en wetgeving na te leven. Vandaar deze blog. Misschien kunnen we mekaar tips geven en dit mooie beroep met mekaar bespreken? Ikzelf geef al heel wat ervaringen mee. Ik wens jullie veel plezier bij het lezen!

Categorie├źn

Tags

Waarom is dubbel glas zetten zo populair?

Tegenwoordig beschikt elk huis over dubbel glas. En dat is helemaal niet zo gek, want dubbel glas kent enorm veel voordelen. En om deze reden laten veel mensen hun enkel glas vervangen door dubbele glasplaten. Maar hoe werkt dit eigenlijk? En hoe kom je aan deze dubbele glasplaten?

Hoe laat je dubbel glas zetten?
Als je dubbel glas wilt laten zetten, kan dat op twee manieren. Je doet het zelf, of je laat het door een professional doen. Het is dus helemaal aan jou, wat jij het liefst wilt. De meeste mensen kiezen er toch voor een professional in het huren omdat dit nu eenmaal een stuk makkelijker is en een stuk sneller gaat.

Toch zijn er ook een aantal mensen die de uitdaging aangaan omdat ze dit leuk vinden. Let er wel op dat lang niet iedereen dit zomaar kan. Het is namelijk wel handig als je al enige ervaring hiermee hebt. Heb je dit niet, dan kan het nog een lastige klus worden. Je hebt echter wel een voordeel als je alles zelf doet. En dat is dat je geen geld hoeft te betalen om het door iemand te laten zetten. Dit is natuurlijk erg handig als je iemand bent die graag op zijn of haar geld let. Het is dus helemaal aan jou.

Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?
Als je zelf je glas wil vervangen, dan komt er toch nog meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Het eerste wat je moet doen, is het verwijderen van al het kit dat op de randen zit. Gelukkig is dit niet zo moeilijk, en zal dit ook niet zo heel veel tijd kosten. Dan moet je voorzichtig het oude raam eruit halen. Pas dus goed op dat je deze niet laat vallen. Vervolgens plaats je het nieuwe raam op dezelfde plek en kit je deze weer vast. Maak het raam daarna nog snel even schoon waardoor het er toch net iets mooier uitziet. En dan heb jij je prachtige nieuwe raam.

Waar kun je dubbel glas kopen?
Laat je dubbel glas zetten door een professional? Dan hoef je je gelukkig geen zorgen te maken over de glasplaten. Dat wordt allemaal voor jou geregeld. Maar besluit je het allemaal zelf te doen? Dan moet je toch even een kijkje nemen in bouwmarkt of ze daar wat voor jou hebben. Gelukkig is het uitzoeken niet zo moeilijk, en kun je al snel heerlijk thuis genieten van jouw nieuwe raam!